Zomerfeesten

Eens in de vier jaar staan de Zomerfeesten Manderveen op het programma. Voor dit weekend halen de verschillende wijken alles uit de kast om hoge ogen te kunnen gooien in het wijkenklassement. Wekenlang zijn jong en oud samen bezig met de voorbereidingen voor rode-draadspel, de zeskamp en de playbackshow. Daarbij heeft de organisatie, die dit jaar wordt ondersteund door afgevaardigden van alle wijken, het programma verrijkt met een gezellige bouwvakborrel, een spelochtend voor de 60+’ers en de kinderen, een gezamenlijke barbecue en een sensationele Mega Mallorca Party op de zaterdagavond. De Zomerfeesten Manderveen 2019 vinden plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli op het feestterrein bij het Kulturhus.

Bouwvakborrel

Op vrijdag 26 juli wordt dit jaar voor het eerst afgetrapt met de Bouwvakborrel. De tent is vanaf 16.30 uur geopend voor iedereen die onder het genot van gezellige muziek en een hapje een borrel wil drinken om de bouwvak mee in te luiden. De bouwvakborrel duurt tot 18.30 uur. Aansluitend begint om 19.00 uur het Rode-draadspel. De zes wijken nemen het voor het eerst tegen elkaar op in een onbekende spelvorm die pas bij aanvang bekend wordt gemaakt. Naderhand wordt er gezamenlijk geproost in de feesttent.

Mega Mallorca Party

Ook de spelochtend voor de 60+’ers en de kinderen kent zijn eerste editie tijdens de Zomerfeesten Manderveen 2019. Van 10.00 tot 11.30 uur zijn er allerlei leuke activiteiten en spelletjes geregeld voor de 60+’ers en de jonge Manderveners. Zaterdagmiddag wordt het wijkenklassement om 13.30 uur vervolgd met de zeskamp. De wijken worden beproefd op hun sportiviteit tijdens de spelonderdelen waar snelheid, kracht en uithoudingsvermogen onmisbaar zijn. Aansluitend is er een grote barbecue georganiseerd voor alle Manderveners. Gezamenlijk kan genoten worden van verschillende barbecuegerechten. ’s Avonds gaat rond 21.00 uur de Mega Mallorca Party van start. De tent wordt omgetoverd tot een waar megapark compleet met shot- en cocktailbar, strandballen en zomerse hits. De muziek wordt verzorgd door dj Tim Ter Wee.

Legendarische playbackshow

Al jaren staat de legendarische playbackshow op zondagmiddag garant voor een enorm spektakel. Belangstellenden uit de hele gemeente komen naar Manderveen om jong en oud naast elkaar te zien schitteren op de planken. Wekenlang werken de wijken zich in het zweet om een verbluffend decor en een verpletterende show neer te kunnen zetten. Alle zes wijken hebben tien minuten om de professionele jury weg te blazen en punten te pakken voor het wijkenklassement. De playbackshow begint om 13.00 uur en zal tot ongeveer 16.30 uur duren. Om 20.00 uur maakt de organisatie bekend welke wijk zich de komende vier jaar de ‘kampioen van Manderveen’ mag noemen. De wijk die de playbackshow wint, mag vervolgens nogmaals optreden. Aansluitend vind de trekking van de grote loterij plaats op zondagavond. Kortom: genoeg redenen om een bezoekje aan de Zomerfeesten Manderveen te brengen.

Blijf op de hoogte van de Zomerfeesten Manderveen door de facebookpagina te volgen!

[FinalTilesGallery id=’2′]