Fietsen en wandelen

Sinds begin 2016 is onze enthousiaste werkgroep recreatie binnen Mijn Manderveen 2030 begonnen. Eerst hebben we volop gebrainstormd over wat er nodig is, waar mensen behoefte aan hebben en ga zo maar door. Maar na een paar vergaderingen dachten we: ‘laten we gewoon maar doen in plaats van denken.’ Hieruit zijn o.a. een aantal wandelevenementen uit voortgekomen:

Wandeldriedaagse
De eerste activiteit werd een wandeldriedaagse, omdat dit nog nooit in Manderveen heeft plaatsgevonden, terwijl het in bijna alle kernen van de gemeente Tubbergen een jaarlijks terugkerend evenement is. Er werd gekozen voor verschillende routes en afstanden (2.5 – 5 – 10 km), om ook met rolstoelers en wandelwagens rekening te houden. We hoopten hierdoor ook dat er voor elk wat wils bij zat. Met een opkomstpercentage van 30% aan Manderveners van jong tot oud bleek dit evenement een schot in de roos. Voor een klein bedrag kon je deelnemen en na afloop was er een kleine en gezonde versnapering, aangeboden door de lokale ondernemers. Aansluitend op de wandeldriedaagse organiseren we jaarlijks een Houtdorp.

Adventwandeling
De eerste adventwandeling heeft ook meerdere keren plaatsgevonden en wordt in het eerste adventweekend al vroeg op de zondagochtend gehouden. In het donker wordt gestart en de route is ongeveer tien kilometer lang. Na de wandeling wordt koffie met krentewegge aangeboden en kunnen de deelnemers gezellig napraten.

Hemelvaartsdag
Dauwtrappen Op Hemelvaartsdag is nog nooit iets te doen geweest in Manderveen, daarom bedachten we een ochtendvullend programma. We kozen voor alleen de ochtend, omdat in de omgeving van alles te doen is op dit soort dagen. Er werd nagedacht over een goede invulling en in plaats van het originele dauwtrappen, hebben wij bedacht om te gaan dauwstappen. Dus letterlijk vroeg wandelen waarbij deelnemers wederom kunnen kiezen uit verschillende routes : 2.5 – 5 – 10 km. Na het wandelen kunnen mensen aanschuiven bij het gezamenlijke dorpsontbijt, georganiseerd bij een lokale ondernemer. De ene activiteit verplicht de ander niet.

Hieronder vind je enkele routes die tijdens bovengenoemde evenementen zijn gelopen. Sla ze op en ontdek zelf hoe mooi de omgeving van Manderveen zich leent voor een prachtige wandeltocht door de Twentse natuur.